ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
 
0 Βιβλία
 
Σύνολο:0 €

Στοιχεία επικοινωνίας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΚΑΤΣΩΡΗΣ
Ασκληπιού 67
Αθήνα Νεάπολη
ΤΚ 10 680
Τηλ 210 3640 370
email: info@labouquinerie.gr

Προβολή Χάρτη σε μεγαλύτερο μέγεθος

"La Βouquinerie" από το 1990

Το 1988 εγκαινιάζεται από τον Νικόλαο Μακατσώρη ένας ισόγειος χώρος επί της οδού Ασκληπιού, το νούμερο 67, ως προσωπικό του γραφείο – βιβλιοθήκη.

Η αγάπη του για τα βιβλία τον ωθεί να συλλέξει πάνω από 20.000 τίτλους παλαιών και σπάνιων βιβλίων. Η περιέργεια των περαστικών και η επιμονή κάποιων να αποκτήσουν ορισμένα από τα βιβλία τον προτρέπουν  να μετατρέψει τον χώρο αυτό σε παλαιοβιβλιοπωλείο το 1990.

Με την βοήθεια των δύο γιών του, Παναγιώτη και Θανάση, και την πολύτιμη συμβολή της γυναίκας του Αγγελικής ο χώρος από ιδιωτική βιβλιοθήκη γίνεται παλαιοβιβλιοπωλείο και εμπλουτίζεται με ακόμα περισσότερους τίτλους βιβλίων, φτάνοντας τις 50.000.

Το 1996 ο γιός του Παναγιώτης εμπνευσμένος από ένα παλαιό, σκονισμένο κάδρο που απεικόνιζε τους υπαίθριους παλαιοβιβλιοπώλες του Σηκουάνα (bouquinistes), μετονομάζει το παλαιοβιβλιοπωλείο σε La Bouquinerie (Το Παλαιοβιβλιοπωλείο) και  το ανακαινίζει.

 Ο ίδιος συνεχίζει την οικογενειακή αυτή παράδοση, ακόμη και μετά τον θάνατο του ιδρυτή του το 2009, μέχρι τις μέρες μας.

 Το παλαιοβιβλιοπωλείο έχει ιδιαίτερη παράδοση σε ιστορικά και λαογραφικά βιβλία . Στην πλούσια συλλογή του περιλαμβάνεται επίσης ελληνική και ξένη λογοτεχνία, ποίηση, φιλοσοφία, θέατρο, παλιά περιοδικά, ιστορία τέχνης, εκκλησιαστικά, νομικά καθώς και άλλα(αποκρυφισμός, μεταφυσική, αρχαιολογία, μουσική κ.α.). Επίσης το παλαιοβιβλιοπωλείο μας εξειδικεύεται στην αναζήτηση πρώτων εκδόσεων σπάνιων Ελληνικών βιβλίων λογοτεχνίας καθώς και σπάνιων ιστορικών βιβλίων (κυρίως 19ου αιώνος). Ανεξάρτητα όμως από αυτές τις δύο κατηγορίες είμαστε σε θέση να αναζητήσουμε σπάνια και παλιά βιβλία και άλλων κατηγοριών. Επιπροσθέτως εγγυόμαστε την καλύτερη δυνατή κατάσταση των παλαιών βιβλίων μας καθώς και την προσφορά τους στις χαμηλότερες τιμές.